Williams Plaza

occupied renovation of affordable housing

Williams Plaza is an existing 9-story high-rise built in 1972 serving low-income seniors in the Historic Alphabet District. The re-design modernizes interiors while creating common spaces that are more useful, accessible and welcoming. The design reconfigures the community room and kitchen areas; expands the computer room/ mail room; makes improvements to management and resident services offices, corridors and apartments; provides MEP and elevator systems upgrades, reconfigures the trash / recycling room; and provides for a new roof. Site redesign focuses on reconfiguring the parking lot to be more efficient while opening up space for a new stormwater management rain garden and refreshing the exiting community garden planters.

Location: Portland, Oregon

Client: Home Forward

Units: 101 apartments

Community Space: 3,020 sf

  • Black Instagram Icon
  • Black LinkedIn Icon
  • Black Twitter Icon

All designs and images © Salazar Architect Inc. 2019 unless otherwise noted